Menu
Brooklyn Heights Apartment
Close

Brooklyn Heights Apartment

(+)

Location

Brooklyn, NY

Square Feet

800

Project Type

Residential

This selective interior renovation was an exercise in reimagining how a kitchen layout determines the way you cook, socialize, and entertain. On one hand, the pre-war apartment had many existing historic details like coffered ceilings and wainscotting that would be preserved, while a more contemporary, open layout would better suit the modern needs of the owners.

The project explores how a modern open kitchen plan could blend in with the existing pre-war details. Aside from much needed upgrades to outdated finishes, fixtures, and appliances, the project rethinks how a new kitchen layout could blur the line between cooking, socializing, and entertaining.

Small interventions open up the kitchen to the living room, add height, and visually transform the once compressed space for 1 or 2 people, to an airy, spacious area that a dinner crowd could join in on the cooking. While open kitchen plans often employ the use of a built-in central island, the new layout invites guests to join in at a dining table that doubles as additional prep space. A Shaker aesthetic paired with a timeless and functional material palette perfectly ties the historic details of the apartment to the new, modern layout.

Read More

Collaborators

General Contractor

Tech Crew Inc

Photography

Andrew Bui

Kitchen
Kitchen
Kitchen
Hall
Bath
Floor Plan

Brooklyn Heights Apartment

(+)

Location

Brooklyn, NY

Size

800

Type

Residential

This selective interior renovation was an exercise in reimagining how a kitchen layout determines the way you cook, socialize, and entertain. On one hand, the pre-war apartment had many existing historic details like coffered ceilings and wainscotting that would be preserved, while a more contemporary, open layout would better suit the modern needs of the owners.

The project explores how a modern open kitchen plan could blend in with the existing pre-war details. Aside from much needed upgrades to outdated finishes, fixtures, and appliances, the project rethinks how a new kitchen layout could blur the line between cooking, socializing, and entertaining.

Small interventions open up the kitchen to the living room, add height, and visually transform the once compressed space for 1 or 2 people, to an airy, spacious area that a dinner crowd could join in on the cooking. While open kitchen plans often employ the use of a built-in central island, the new layout invites guests to join in at a dining table that doubles as additional prep space. A Shaker aesthetic paired with a timeless and functional material palette perfectly ties the historic details of the apartment to the new, modern layout.

Read More

Collaborators

General Contractor

Tech Crew Inc

Photography

Andrew Bui