Menu
Park Slope Apartment
Close

Park Slope Apartment

(+)

Location

Brooklyn, NY

Square Feet

700

Project Type

Residential

The reconfiguration of this apartment focuses on small change yet big impact interventions that update their space for the needs of a young family and their extensive book collection. With thousands of books stashed in every corner of the apartment, the renovation plans meant the displacement of book storage that needed to find its way into the new design.

A new bookshelf above the kitchen sink makes use of an awkward corner window while allowing light to pass through and the new kitchen peninsula converts the barstool area into storage for recent acquisitions.

The reorganized kitchen maximizes storage in a tight footprint and creates moments where function, aesthetics and natural light come together harmoniously. Subtle variations in shades of gray with textured materials such as zellige, cement and soapstone create a comfortable lived-in feeling that is informed by the character of the pre-war building.

In its original configuration, the living room was well lit but the small window in the enclosed kitchen was unable to illuminate the space on its own. The design opens the kitchen onto the living room and brightens both spaces with shared natural light. The larger living room windows become the main source of illumination and the small window animates the space throughout the day with beautiful diffuse light coming in through the inner courtyard.

Read More

Collaborators

General Contractor

Lambo Construction

Photography

Andrew Bui

Kitchen
Kitchen
Kitchen
Kitchen
Bedroom
Kids Bedroom
Bathroom
Floor Plan

Park Slope Apartment

(+)

Location

Brooklyn, NY

Size

700

Type

Residential

The reconfiguration of this apartment focuses on small change yet big impact interventions that update their space for the needs of a young family and their extensive book collection. With thousands of books stashed in every corner of the apartment, the renovation plans meant the displacement of book storage that needed to find its way into the new design.

A new bookshelf above the kitchen sink makes use of an awkward corner window while allowing light to pass through and the new kitchen peninsula converts the barstool area into storage for recent acquisitions.

The reorganized kitchen maximizes storage in a tight footprint and creates moments where function, aesthetics and natural light come together harmoniously. Subtle variations in shades of gray with textured materials such as zellige, cement and soapstone create a comfortable lived-in feeling that is informed by the character of the pre-war building.

In its original configuration, the living room was well lit but the small window in the enclosed kitchen was unable to illuminate the space on its own. The design opens the kitchen onto the living room and brightens both spaces with shared natural light. The larger living room windows become the main source of illumination and the small window animates the space throughout the day with beautiful diffuse light coming in through the inner courtyard.

Read More

Collaborators

General Contractor

Lambo Construction

Photography

Andrew Bui